Bedriftsidretten

Bedriftsidretten ved LKSK er en viktig del av Kadettsamfunnet. Hovedhensikten er å bygge opp under treningsgleden ved skolen, i tillegg til å stimulere til deltagelse på idrettslige og sosiale arrangementer. BIL har tett samarbeid med idrettsavdelingen på skolen, som støtter opp under kadettenes initiativ der det er mulig og er en stor ressurs på alle måter.

Idrettsgrener

Alle som ønsker kan på eget initiativ starte opp sin egen idrettsgren, noe som har ført til et bredt tilbud opp gjennom årene. Det har blant annet vært turn, fluefiske, tabata, nærkamp, klatring, svømming, skiløping, orientering, kanonball, skyting, ishockey, kickboksing og mange flere idrettsgrupper på skolen. I tillegg er det hvert år stor satsing på NAKA, den årlige konkurransen mellom de tre krigsskolene.

Fasiliteter

I idrettsbygget på skolen har vi egen full størrelse idrettshall med klatre- og buldrevegg, styrkerom, og innendørs skytebane for pistol og miniatyrrifle. Oppe i hallen er det en rekke kondisjonstreningsapparater og en relativt nyervervet stakemaskin. Både hallen og styrkerommet er godt utstyrt, med alt fra nærkamp-puter og turnmatter til baller, kettlebells og redcord. I tillegg til vår egen hinderbane på bunkertaket har vi egne treningstider for kadettene i Pirbadet og Husebybadet. Ski- og turområdene i Trondheim er mange, og minibusser kan lånes til transport på idretten

NAKA

Det største arrangementet i løpet av året er NAKA, Nasjonalt kadettstevne. Dette er en årlig konkurranse mellom de tre krigsskolene for Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Det konkurreres i en rekke grener, og vinneren er den skolen som har flest poeng sammenlagt. De faste grenene det konkurreres i er fotball, svømming, løping, pistol- og salongskyting. I tillegg er det en gren som avhenger av hvilken skole NAKA avholdes ved. LKSK har basketball, KS har innebandy, og SKSK har volleyball som sin faste gren. Selv om konkurransen er hard, er NAKA også et viktig arrangement for å knytte bånd mellom krigsskolene, og det sosiale står minst like høyt som det idrettslige. Battle of the bands er et fast innslag med konkurranse mellom skolenes band, i tillegg til andre ikke-tellende konkurranser som skolesjefenes kamp, beste underholdning og «Sjettagren» – en konkurranse som kun fantasien setter grenser for, og som stort sett skaper god stemning blant tilskuerne.

Vinneren av NAKA får en vandrepokal. Dersom noen vinner tre år på rad, får skolen denne til odel og eie, og ingen av skolene har noen gang oppnådd dette. I 2013 vant Luftkrigsskolen en knepen seier på hjemmebane, deretter har Sjøkrigsskolen vunnet 2 år på rad, før Krigsskolen stakk av med seieren i 2016.

Andre arrangementer

Kadettene oppfordres til å engasjere seg både lokalt og nasjonalt på sivilt og militært nivå. Trondheim maraton, Luftkrigsskolestafetten, Holmenkollstafetten, Student-NM i seiling og Birken er bare noen få av arrangementene der kadetter har vært deltagere, i tillegg til militære NM i ski, orientering og Flytrekamp for å nevne noe. Vi ble i 2012 offisielt norgesmestere i kanonball, samt norgesmester i innebandy under student lekene i Trondheim i 2016, og har oftest gode resultater der vi deltar. Men det betyr ikke at arrangementene er forbeholdt dem som trener mest – alle er like velkomne uansett konkurranseinstinkt eller treningsnivå.

Luftkrigsskolestafetten er egentlig i regi av Kreftaksjonen på Luftkrigsskolen, men er et positivt bidrag til idrettslig aktivitet, i tillegg til å tjene til en god sak. Alle inntekter går uavkortet til foreningen for kreftsyke barn på St. Olavs hospital, og LKSK BIL oppfordrer alle til å delta.

Flytrekampen er eksamensformen på skolen i idrett, og består av fire grener der kun de tre beste er gjeldende. NM avholdes hvert år på Luftkrigsskolen, med mange gjester fra resten av Forsvaret og også utenlandske allierte. De fire grenene er hindersvømming, duellskyting med pistol, hinderbane og orientering.

Med ønske om et godt treningsår!