Kreftaksjonen

Kreftaksjonen er blitt årlig drevet av kadettene på Luftkrigsskolen siden 1990 og er en del av utdanningen innen organisasjon og ledelse.

Historisk perspektiv

Luftforsvarets Kreftaksjonen til støtte for kreftsyke barn hadde sitt opphav allerede i 1987. 335 skvadronen og Gardermoen Flystasjon driver en egen årlig aksjon, som er uavhengig av aksjonen som de fleste kadettene er kjent med her på Luftkrigsskolen.

Kadettene ved skolen har drevet Luftkrigsskolens Kreftaksjon siden 1990 og skolen har i en årrekke samlet inn penger til Barnekreftforeningen. Vervene i Kreftaksjonen besittes av skolens 2.avdeling og er en del av utdanningen innen organisasjon og ledelse.

  • Barnekreftforeningens forskningsfond ble stiftet i 2000 på grunnlag av midler innsamlet av Luftkrigsskolen. Luftkrigsskolens innsamlingsaksjon er det største årlige bidraget for å øke formålskapitalen.
  • Beløpet blir overført sentralt, og fordelingen er 80% direkte til forskningsfondet og 20% til Barnekreftforeningen Trøndelag.

 

Årets aksjoner

Luftkrigsskolens Kreftaksjon samarbeider hovedsakelig med Barnekreftforeningen. I tillegg til å samle inn penger så har vi også trivselspatruljer til St.Olavs Hospital og skal også være med Barnekreftforeningen til Femundløpet i februar 2018. Innsamlingen går hovedsakelig gjennom vår VIPPS-konto #11222. Vår hovedaksjon samarbeider med Barnekreftforeningen.

I tillegg er vi også ambassadør og bidragsyter for andre organisasjoner som Rosa Sløyfe og Movember Foundation. Så langt har vi samlet inn penger til Anders Grandes BH-gjerde og gjennom Hegeprosjektet (http://hegeprosjekt.blogspot.no/). Slike bevisstgjøringskampanjer skaper mye engasjement på skolen både i form av giverglede og et bredt utvalg av bartevekster.

Veien videre

Skoleåret har så vidt begynt og fortsettelsen blir ikke mindre innholdsrik for Kreftaksjonen. Utover høsten vil vi fortsette med bevisstgjøringskampanjer, trivselspatruljer og innsamling. Til våren skal vi holde nettauksjon, bøssebæring og forhåpentligvis en konsert med Luftforsvarets Musikkorps. Som sagt skal vi også til Femundløpet og gjenreise «Camp Luftkrigsskolen» fra 2016. Vi har også den årlige Sea-King dagen, hvor barn og pårørende får fly helikopter sammen med 330 skvadronen avdeling Ørland. Vi oppfordrer derfor alle lesere til å følge med på denne nettsiden eller Kreftaksjonen på Facebook for informasjon.

Vi har en god plan for det kommende året og har satt oss mål om å tilbringe mer tid sammen med barna på St.Olavs. Vi vet at pengene vi samler inn bidrar mye til kreftsaken, men det er likevel ingenting som overgår det å bringe frem et smil hos noen som er inne i en tung periode i livet. Vi håper vi bidrar til at kreftsyke barn og deres pårørende får en lysere hverdag.

Bilder

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”All Galleries”]

Kontakt oss

Jonas Christie
Ansvarlig Kreftaksjonen
kreftaksjonen@kadettsamfunnet.no
Send Epost
Maria Nossum
Ansvarlig Kreftaksjonen
kreftaksjonen@kadettsamfunnet.no
Send Epost
Simen Bratt Grøtterud
Ansvarlig Kreftaksjonen

kreftaksjonen@kadettsamfunnet.no

Send Epost