Idrettslaget

Bedriftsidrettslaget ved Luftkrigsskolen (BIL LKSK) er et sportslig lavterskeltilbud som drives av kadetter. Hovedmålet med idrettslaget er å aktivisere og sosialisere kadetter og elever på LKSK fra skolestart til graduasjon.

Vi tilbyr forskjellige aktiviteter, som fotball, innebandy, svømmeing, løping/langrenn, og skyting med både pistol og rifle. Utenom de mer tradisjonelle idrettene, støtter BIL også et tilbud til deg som driver med alternative idretter, som for eksempel volleyball, triathlon, langrenn, droneflyging, golf, klatring, dykking, terrengsykling, i tillegg til toppturer både med og uten ski. Her er det med andre ord mange muligheter!

NAKA

Det største arrangementet i løpet av året er Nasjonalt Kadettstevne (NAKA). Dette er en årlig konkurranse mellom de tre krigsskolene for Hæren, Sjøforsvaret og Luftforsvaret. Det konkurreres i en rekke grener, og vinneren er den skolen som har flest poeng sammenlagt. De faste grenene det konkurreres i er fotball, svømming, løping, pistol- og salongskyting. I tillegg er det en gren som avhenger av hvilken skole NAKA avholdes ved. LKSK har basketball, KS har innebandy, og SKSK har volleyball som sin faste gren. Selv om konkurransen er hard, er NAKA også et viktig arrangement for å knytte bånd mellom krigsskolene, og det sosiale står minst like høyt som det idrettslige. Battle of the bands er et fast innslag med konkurranse mellom skolenes band, i tillegg til andre ikke-tellende konkurranser som skolesjefenes kamp, beste underholdning og «Sjettagren» – en konkurranse som kun fantasien setter grenser for, og som stort sett skaper god stemning blant tilskuerne.

Fasiliteter

I idrettsbygget på skolen har vi egen full størrelse idrettshall med klatre- og buldrevegg, styrkerom, og innendørs skytebane for pistol og miniatyrrifle. Oppe i hallen er det en rekke kondisjonstreningsapparater og en relativt nyervervet stakemaskin. Både hallen og styrkerommet er godt utstyrt, med alt fra nærkamp-puter og turnmatter til baller, kettlebells og redcord. I tillegg til vår egen hinderbane på bunkertaket har vi egne treningstider for kadettene i Pirbadet og Husebybadet. Ski- og turområdene i Trondheim er mange, og minibusser kan lånes til transport på idretten


Hvilke idretter kan vi tilby?

Fotball

Fotballgruppa spiller fotball hele året og deltar både i en innendørs, samt en utendørs bedriftsliga. Året er derfor to-delt mellom utendørs 7’er fotball og innendørs 5’er futsal. Det trenes som regel to ganger i uken; en gang inne og en gang ute i utesesongen og to ganger inne under innesesongen. På våren økes fokuset på futsal for å forberede opp mot NAKA, hvor målet selvsagt er å vinne!

I tillegg til dette har vi som fotballgruppe også et mål om å bidra med et lavterskeltilbud for deg som har et ønske om å spille fotball for treningens og moro skyld.

Treningstider: Mandag 1615-1745 | Stabsfotball: Mandag og Torsdag 1400-1530 | *I tilfelle kamp bortfaller naturligvis treningen.

Kontaktperson:

 

Håndball

Håndball blir årets ballidrett når NAKA arrangeres på Luftkrigsskolen i 2019. Det forplikter oss kadetter til å gjøre vårt ytterste for å vinne! I tillegg er håndballaget et artig lavterskeltilbud uten krav til forkunnskaper.

Treningstider: Torsdag 0940-1100 eller 1615-1745

Kontaktperson:

 

Innebandy

Innebandylaget er et lavterskeltilbud til alle kadetter og elever på LKSK. Laget består av kadetter fra alle 3 årskullene. Vi spiller fast i bedriftsserien i Trondheim, med to sesonger i året. Våren 2017 vant Luftkrigsskolen sin divisjon med 7 seire på 7 kamper. I tillegg kom Luftkrigsskolen på 4. plass under Studentlekene 2017 av 20 lag, og laget har ambisjoner om å delta på Studentlekene 2018 også. Laget tok gull under militært NM 2017 på Kolsås. Laget spiller flere treningskamper utenfor sesong mot andre bedriftslag, men også profesjonelle lag fra den offisielle serien i Norge.

Lagets hovedfokus ligger på Nasjonalt Kadettstevne (NAKA), der innebandy er én av grenene, hvert tredje år. Neste NAKA med innebandy er i 2021.

Treningstider: ENO

Kontaktperson:

 

Langrenn

Langrennslaget tilbyr langrennstrening på bar mark og på snø. Vi ønsker alle velkommen til å delta, enten du ønsker å lære deg god teknikk, eller å gå Birkebeineren på så god tid som mulig. Oppmøte er som oftest i rundkjøringa mellom kasernene, og derfra kjører vi som regel ut til en bestemt destinasjon i terrenget. Informasjon om dagens økt legges ut på Facebook i forkant. Når snøen kommer blir det noen endringer i treningstidene. Da forsøker vi å ha to økter i uka.

Hovedmålet er å skape en arena f

or god trening og utvikling i langrennssporet. Vi sikter oss inn på skolemesterskap i langrenn, Birkebeineren og Vasaloppet. Alle tre konkurransene har Luftkrigsskolen lange tradisjoner rundt, og blir således naturlige mål for treningen.

Treningstider: Normalt onsdag 1730-2000. Men følg med på Facebook.

Kontaktperson:

 

Lekeplassen (Klatring, dykking, sykling og toppturer)

Dette er gruppen for de mer alternative og mindre organiserte idrettene. Idretter som klatring, buldring, tuftegym (kroppsvekt-trening), stisykkel, toppturer og dykking er noen av de mer populære aktivitetene som bedrives. Lekeplassen søker å ha et lavterskeltilbud basert på dine egeninteresser i den hensikt å bidra til idrettsglede og gode opplevelser. I tillegg er gruppen en arena for deling av erfaringer, opplevelser og utstyrstips.

LKSK har avtale med Trondheim klatresenter, hvor vi mot å vise LKSK-kortet får gratis inngang hver onsdag året rundt.

Treningstider: Gruppen har ingen faste treningstider, men fokuserer på initiativ fra medlemmene. Aktivitetene postes og koordineres på Facebook.

Kontaktperson:

 

Løping

Løpegruppa kan bidra med et variert opplegg innenfor løping som kan hjelpe deg mot dine idrettslige mål. Denne gruppa er åpen for alle – uavhengig av utgangspunkt og ambisjoner. Treningsøktene blir lagt opp etter ønsker og oppmøte, og øktene legges ut på facebooksiden i forkant av økten.

Vårt hovedmål er så klart NAKA, hvor det skal konkurreres i et 4km gateløp mot de andre krigsskolene. Andre aktiviteter som Holmenkollstafetten og Gråkallen opp her i Trondheim, er også arrangementer vi deltar årlig på.

Treningstider: Det er i hovedsak satt av tid til løpeøkter hver onsdag ettermiddag- både ute og inne.

Kontaktperson:

 

Pistol

Pistolgruppa er et lavterskeltilbud til deg som ønsker å forbedre skyteferdigheten dine med pistolen. I tillegg har vi en ambisjon om å stille med de 6 beste skytterne til å representere LKSK under NAKA, hvor målet selvsagt er å vinne!

Vi søker deg som liker høye (og lave) smell og kruttlukt. Er du avtrekksglad og trenger en unnskyldning for å svi av litt krutt, ja da er skytterlaget noe for deg! Vi stiller med ammunisjon, så kvoten din trenger du ikke bekymre deg for.

Treningstider: Torsdag 0940-1100 eller 1615-1745

Kontaktperson:

 

Rifle

Riflegruppa er et lavterskeltilbud til deg som ønsker å forbedre skyteferdigheten dine med rifle, både HK416 og 22cal. I høsthalvåret vil fokuset være på HK416 og skyting ute, mens vinteren og våren vil ha fokus på 22cal for å trene opp mot NAKA. Vi har en ambisjon om å stille med de 5 beste skytterne til å representere LKSK under NAKA, hvor målet selvsagt er å vinne!

Mot sommeren vil HK416 igjen ta oppmerksomheten, hvor fokuset er på Landskytterstevnet og militært NM.

Treningstider:Torsdag 0940-1100 eller 1615-1745 | 300-laget: Onsdag 1600-1800

Kontaktperson:

 

Svømming

Svømmegruppa ved LKSK er et lavterskeltilbud for alle som ønsker å bli bedre i det våte element. Her er det åpent for alle, alt fra nybegynnere til aktive svømmere. Vi har gratis inngang i svømmehall til 3 økter i uka: En naturlig treningsmotivasjon er mot eksamen i flytrekamp, 100m hindersvømming. Her har vi mulighet til å trene med hinder hver torsdag når vi trener i Pirbadet. Et annet årlig mål er NAKA, noe som arrangeres for alle krigsskolene hvert år. Her plukkes de beste svømmerne ut for å representere skolen.

Er du glad i å svømme, glad i vann eller bare vil ha en gjeng å trene med? Møt opp og bli med å svøm!

Treningstider:

Pirbadet: Her må du i forkant hente ut inngangsbillett hos idrettsoffiserene
Mandag: 0800-0900 (1 bane)
Torsdag: 2100-2200 (3 baner)

Husebybadet: Vis LKSK ID-kort for gratis inngang
Mandag: 1600-2000


Andre arrangementer

Kadettene oppfordres til å engasjere seg både lokalt og nasjonalt på sivilt og militært nivå. Trondheim maraton, Luftkrigsskolestafetten, Holmenkollstafetten, Student-NM i seiling og Birken er bare noen få av arrangementene der kadetter har vært deltagere, i tillegg til militære NM i ski, orientering og Flytrekamp for å nevne noe. Vi ble i 2012 offisielt norgesmestere i kanonball, samt norgesmester i innebandy under student lekene i Trondheim i 2016, og har oftest gode resultater der vi deltar. Men det betyr ikke at arrangementene er forbeholdt dem som trener mest – alle er like velkomne uansett konkurranseinstinkt eller treningsnivå.

Luftkrigsskolestafetten er et positivt bidrag til idrettslig aktivitet, i tillegg til å tjene til en god sak. Alle inntekter går uavkortet til foreningen for kreftsyke barn på St. Olavs hospital, og LKSK BIL oppfordrer alle til å delta.

Flytrekampen er eksamensformen på skolen i idrett, og består av fire grener der kun de tre beste er gjeldende. NM avholdes hvert år på Luftkrigsskolen, med mange gjester fra resten av Forsvaret og også utenlandske allierte. De fire grenene er hindersvømming, duellskyting med pistol, hinderbane og orientering.

Med ønske om et godt treningsår!

Savner du en idrett?

BIL legger også til rette for deg som ønsker å opprette en ny gruppe eller et nytt lag. Gjennom tidene har BIL tilbudt trening for de fleste idretter. Det har blant annet vært turn, fluefiske, tabata, nærkamp, klatring, svømming, skiløping, orientering, kanonball, skyting, ishockey, kickboksing og mange flere idrettsgrupper på skolen. Har du ønske, motivasjon og vilje til å ta ansvar og initativ, står BIL klar til å støtte deg!

Ta kontakt med Sjef BIL om du vil spe på tilbudet, eller om du har andre spørsmål ?

Sjef BIL:

Haakon Bjørndalen
Sjef Bedriftsidrettslagene (BIL)

bil@kadettsamfunnet.no

Send Epost